2023 Környezetvédelmi Világnap

Környezetvédelmi Világnap 2023, június 6.

 

A rendezvény célja megismertetni a gyerekekkel azokat a környezeti elemeket, (föld, víz, levegő, talaj) melyek nélkülözhetetlenek az élőlények egészséges életéhez.

Ezen a napon eső miatt az óvoda csoportszobáiban zajlott a program. A gyerekek többek között filmvetítésen vehettek részt, ahol a környezetszennyezés élőlényekre gyakorolt hatását mutattuk be. Közösen gondolkodva megoldásokat kerestünk az élővilág védelme érdekében.

Szerepelt a feladatok között szelektív hulladékhasznosító játék, komposztálással kapcsolatos feladat, horgászat, melyben a képzeletbeli tavat tisztították meg a gyerekek. Ítéletalkotó képességeiket fejlesztette az a játék, melyben környezeti szituációt elemeztek. Mozgásos játék keretein belül érezhették meg annak fontosságát, hogy szükség van a biodiverzitásra, a megfelelő tápláléklánc kialakulásához, az élőlények fennmaradásához.    

A rendezvény segítségével rávilágítottunk a környezetszennyezés káros hatásaira. Ösztönöztük a gyerekeket arra, hogy próbálják megfogalmazni, mik azok a lehetőségek, tevékenységek, szokások, melyekkel csökkenteni lehet a környezetterhelést gyerekként és felnőttként egyaránt.