Mikulás a Fürkész oviban

December 6. a várva várt nagy nap.

A gyermekek piros ruhába öltözve érkeztek az óvodába,

volt, aki Mikulás sapkát, rénszarvas agancsot viselt a fején.

Nagyon izgatottak voltak és arról meséltek, hogy ők otthon kitakarították a csizmájukat és kitették az ablakukba, s örömmel újságolták kinek mi került a tiszta lábbelikbe.

A reggel folyamán többször is kinéztek az ablakon, hogy látják-e már a Mikulást, hallanak-e valamilyen csengő hangot.  Mondogatták a verseket és énekelték a róla szóló énekeket, alig várták a találkozást.

Miközben a gyermekek a csoportszobákban játszottak, néhány apuka segítségével felépült a Mikulás sátra udvarunkban. Fenyőágakkal, tobozokkal díszített út vezetett el a sátorhoz, ahol jó meleg várt minket a gázgombának köszönhetően, amit szintén szülőknek köszönhettünk.

Amint berendezkedett a Mikulás, körbejárta az óvodát

és minden csoport ablakán bekopogtatott,

a gyermekek legnagyobb örömére.

Alig lehetett őket visszatartani, hogy ne fussanak

azonnal az udvarra a Mikulás köszöntésére.

A gyermekek csoportonként mentek be a sátorba, ahol a Mikulás elmesélte nekik, hogy mit látott, ki hogy viselkedett. A gyermekek szájtátva hallgatták, figyelték mennyi mindent tud róluk a Mikulás. Ezt követően elmondták a versüket, illetve énekeltek egy-egy dalt is. Természetesen a legjobban várt esemény sem maradt el, a Mikulás kiosztotta a csomagokat és adott egy-egy nagy ölelést a gyerekeknek, s csodák csodája senki nem félt a szelíd hangú kedves, „öreg, nagyszakállú, piros ruhás embertől”. Nagyon boldogok voltak kicsik és nagyok egyaránt.

De a legnagyobb meglepetés akkor érte a lurkókat, amikor visszaértek a csoportszobákba. Nagyon sok játék várta őket, s bizony azt sem tudták hirtelen mihez nyúljanak, melyiket bontsák, fogják, vigyék, hisz egyszerre szerettek volna játszani minden játékkal.

Csodákkal telt el a nap és a kis Mikulásoknak öltözött gyerekek boldogan vették birtokba a sok-sok játékot, s izgatottan nézegették a mikulás csomag tartalmát.

Jövőre újra várjuk a Mikulást, akit Nagy István személyesít meg hosszú évek óta, mosolyt varázsolva minden gyerekarcra. Nagy-nagy köszönet érte.

Kispál Ildikó