Kezdőlap   Zengő Óvoda   Zenei Világnap

Zenei Világnap

Zenei Világnap - avagy „Játék és muzsika a Zengő Óvodában” A játékért, az élményért érdemes egy évben egyszer a „Zene Világnapja” alkalmából összegyűlnünk, s hol könnyebb, hol elgondolkodtató, de mindenképpen zenéhez, hangszerekhez kapcsolódó játékokra invitálni az óvodás korosztály legnagyobbjait.

Jöttek is a város óvodáiból gyalog, kerékpárral, busszal a játszani vágyók. Érdeklődéssel, izgalommal telve vették át a csapatok gyűjtőlapjukat, és szobáról szobára haladva, akadályversenyszerűen gyűjtötték be a hat színes kottafejet, melyet bátor éneklésükért, ügyességükért, jó megfigyeléseikért kaptak. Közelről láthattak, hallhattak számukra ismeretlen hangszereket, (citerát, hegedűt, szájharmonikát, gitárt) zenélhettek csengettyűkkel, medve lesre mehettek a zene segítségével, hangszerekből kirakózhattak, memória játékkal idézhettek fel dalosjátékokat, és még dallamot is bújtathattak félős nyuszi báb segítségével.

Ezeket a feladatokat állították össze a „Zengős óvó nénik” az 5-6-7éves korú gyermekek zenei képességének fejlesztésére. Játékos keretbe foglalt tevékenységek, esztétikus eszközök, élményszerű előadásmód remélhetőleg felejthetetlenné tették ezt a délelőttöt az ide látogatók számára.

Reméljük jövőre ismét lesz „Játék és muzsika” nem csak „tíz percben”, hanem egy egész délelőtt folyamán.

Pap Lászlóné és Szabó Krisztina