Kezdőlap   Tavaszi zsongás

Tavaszi zsongás

Ezzel a címmel rendeztünk kiállítást az Ifjúsági Ház nagytermében 2017. május 12-16-ig. Hétfőn délután gyermekek és óvodapedagógusaik, szülők, nagyszülők, érdeklődők szép számmal érkeztek, hogy részesei legyenek a kiállítás megnyitójának. A Szivárvány Óvoda kicsinyei színvonalas néptánc műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Óvodai intézményünk nyolc tagóvodája mellett az Angyalkert-, a Gólya- és a Maci Óvoda gyermekeinek alkotásai is láthatóak voltak a paravánokon. Egy külön tablót töltöttek meg a Tehetségfejlesztő csoport munkái. A különféle anyagokból, eltérő technikákkal készült munkák varázslatosan hatottak a kiállítás közönségére.

Színes gyermekvilág” – ezek a szavak talán ki tudják fejezni, amit az óvodások rajzai láttán érezhettünk, de azért van mögötte más is. A kedvtelés, a gyönyörködtetés mellett a gyermekek fejlődésének, gondolkodásának mutatói is. A technikák megismerése és alkalmazása egyúttal előhozta kreativitásukat, színezte fantáziájukat, árnyalta gondolkodásukat. Miközben a kis kezek egyre finomabb mozdulatokra lettek képesek. Az alkotásaik pedig tele voltak, vannak gyermekei örömmel, nyitottsággal, szépséggel, a jövő ígéretével.