Kezdőlap   Tavaszi Pedagógiai Napok

Tavaszi Pedagógiai Napok

Kedves Tagóvoda vezetők!

Az alábbi táblázatban küldöm a Tavaszi Pedagógiai Napok intézményünk által szervezett programjait, melyre ezúton is várjuk a jelentkezőket. A regisztrációt a POK felületén kell majd megtenni, ennek határidejéről küldök tájékoztatót.

Mindhárom program a Központi Óvodában kerül megrendezésre.

 
Az előadás, ideje /címe/előadó A program rövid bemutatás

2020. 03. 31-én 9 óra

A krízishelyzetben lévő
gyermek

Ottmajer Zsuzsanna (pszichológus)

A családon belüli erőszak, egy hozzátartozó halála vagy betegsége, a válás, az alkoholizmus, a szegénység, a diszkrimináció – mind-mind komoly hatással vannak a gyermekek életére, viselkedésére. Azonban vannak olyan technikák, amelyeknek segítségével felismerhetjük, milyen tényezők játszanak szerepet egy-egy gyermek magatartásának megváltozásában, illetve hogyan lehet kezelni ezeket a helyzeteket.

2020. 03. 31-én 13 óra

ADHD, mint 24 órás probléma

Dr. Juhász Enikő (pszichiáter)

A teljesség igénye nélkül, történeti áttekintés során, megtudhatjuk, hogy az ADHD nem új keletű zavar. Az előadás során képet kapunk a nemi zavar differenciáiról, az ADHD zavar klinikai komplexitásáról-, tünetegyütteseiről. Megismerkedhetünk a diagnózis folyamatával, a kezelésével, a probléma okozta következményes károsodásokkal.

2020. 04. 07. 16 óra

Fokról, fokra avagy a test acélosítása az értelem csiszolása közben

Kertész Tamás (kosárlabda edző)

Kertész Tamás a könyv egyik szerzője, a jó gyakorlat népszerűsítője. Az előadás célja: egy olyan eszköz komplex bemutatása, ami kiválóan segíti – akár a nehézségekkel, fogyatékkal küzdő gyermekek mentális és fizikai fejlődését is.  A könnyen variálható, hozzáférhető, tárolható eszköz egyéb tevékenység területekben való megjelenésének (tánc-dráma, ének-zene, matematika, anyanyelv) ismertetése. A program során betekintés nyílik a gyermekekkel történő gyakorlat megtekintésre, mely során tág lehetőségeket láthatunk sportlétesítmények szűkében lévő mindennapos testnevelés tartalmi megújításához, majd sor kerül egyéb gyakorlati alkalmazás előadás jellegű befogadására. (A helyszínen a konkrét szakirodalom megvásárolható.)