Kezdőlap   Sün Sámuel Óvoda   Március 15.

Március 15.

Nemzeti ünnepünk - Március 15.

Egy óvodás életében egy régi történelmi esemény - forradalom - nehezen érthető. Könnyebb élménnyé, megérezhetővé tenni, ha eljátszhatják a hozzájuk kapcsolódó történéseket. 

Mi az óvodában, inkább a forradalom egyes tevékenységeit, eseményeit játszottuk a gyermekekkel. Építettünk várakat, melyekbe katonákat költöztettünk és zászlókkal díszítettük. Jó móka volt a falovacskázás, a kardvívás, katonatoborzás eljátszása is. Vonulásokat, meneteléseket gyakoroltunk huszárcsákóban.

Képek, képeskönyvek nézegetése közben a gyerekek megismerkedhettek a magyar huszárokkal, kardjukkal, öltözetükkel, a nemzeti színekkel, várakkal, csatajelenetekkel. Kreatív alkotásokon keresztül elkészítettük az ünnephez tartozó jelképeket: kokárda, zászló.

Két csoport nagyjai könyvtári foglalkozáson vettek részt, a másik két csoportból pedig a múzeumban ismerkedtek a múltunk emlékeivel, az ősztől iskolát kezdő gyermekek. Később a magunk készítette zászlókat és nemzeti színű virágokat elvittük a Petőfi szoborhoz, ezzel is tisztelegve a hősök emléke előtt.