Kezdőlap   Sün Sámuel Óvoda   Kirándulás a Lillafüredi Mesebirodalomba

Kirándulás a Lillafüredi Mesebirodalomba

Ragyogó napsütésben szálltunk fel november utolsó hétfőjén a Lillafüredi Kisvasútra, hogy a Mikulásvonaton egy felejthetetlen utazást tegyünk a Mikulás varázslatos világába. A kívül-belül feldíszített és fűtött vonaton jelmezbe öltözött „krampuszok” várták gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában – felkészítették őket a lillafüredi feladatokra. Vidám énekeltünk, miközben zakatolt velünk a vonat, az Alföldön növekvő ovisaink közben izgatottan tekintgettek ki az ablakon, észrevéve az oldalt tátongó mélységet.

Lillafüreden, a `Mesebirodalom `kapujánál maga a Mikulás várta a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők – a Táncoló talpak pingvinjei, Ludas Matyi és legjobb barátja Galiba és Aranyhaj - bekapcsolódásával egy interaktív szabadtéri mesejátékba vonták be őket, szép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.

A játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek megkapta a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaztunk Miskolcra. Amikor pedig az alagúton áthaladva azt a feladatot kapták, hogy olyan hangosan sikítsanak, amennyire jól érezték magukat, bizony senkinek nem lehetett kétsége, hogy ovisainkat elvarázsolta a Mikulás mesevilága.