Kezdőlap   Sün Sámuel Óvoda   Családi délután

Családi délután

A Sün Sámuel Óvodában szeptember 18-án, egy csodálatos családi délutánt tölthettek el a gyermekek, szüleikkel, az óvoda dolgozóinak jóvoltából. Az idő is kedvezett, hisz a kellemes nyárvégi napsütésben igazán mindannyian feltöltődhettünk.

A program sokszínűségét csak a jó szervezőkészség múlhatta felül. A pedagógusok igazán kitettek magukért. Itt csak az nem talált számára megfelelő elfoglaltságot, aki nem akart. Belépőként egy – egy fürt szőlőt vittünk magunkkal, amit azután a gyermekek az apukák segítségével kipréselhettek. A friss mustot jól esett kóstolgatni a játékok közben.

A megérkezést követően, vagy a tevékenységek közben megpihenve megismerkedhettünk a régi idők szerszámaival, melyeket szépen felsorakoztatva egy kiállításon nézhettünk végig.

A hangulatot már a program kezdetén a jászberényi néptáncosok adták meg táncbemutatójukkal, majd a közös tánctanítással. A népzene vérpezsdítő ritmusával mi, a táncba bekapcsolódó szülők is próbáltuk tartani a tempót. A z óvoda dolgozói népi ruhákat magukra öltve tették megjelenésükkel még színesebbé a délutánt.

A tánc után mindenki kereshetett magának elfoglaltságot. A pedagógusok különböző –kézügyességet igénylő- foglalkozásokat tartottak, az örökmozgóknak pedig népi gyermekjátékok adtak lehetőséget a szórakozásra.

A játékoktól csak a frissen sült kenyérlángos illata mozdíthatott el bennünket. A szülőknek köszönhetően pedig a legfinomabb süteményeket kóstolhattuk végig. A gyerekek örömére, a szülők nagylelkű támogatásával zsákbamacska húzásra is volt lehetőség.

A fárasztó és fizikailag is kimerítő délután zárásaként mindannyian megpihenhettünk egy kicsit a kellemes lovas kocsikázásnak köszönhetően.

Az estébe menő szórakozás mindenki számára feledhetetlen élmény volt. Mind a szülők, mind a pedagógusok teljes szívből jövő munkája meglátszott ezen a délutánon. A programok, a játékok, a finom enni – innivalók, a zene, a közös játék öröme nyomot hagyott mindenkiben, aki részt vett ezen a fantasztikus őszi családi délutánon.

Köszönjük áldozatos munkájukat mindazoknak, akik kivették ebből a részüket!

Ferencvári Nelli szülő