Kezdőlap   Központi óvoda   SÓ SZOBA

SÓ SZOBA

SÓ SZOBA

Óvodánkban igen nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésnek. Jól szolgálja ezt az új épületben, többek között a jól kialakított só szoba. A só jótékony hatásáról már évszázadok óta hallunk, és a szakemberek véleménye szerint 30 perc a só szobában annyit ér, mintha egy napot a tengerparton töltenénk el. A visszajelzések pozitívak, a szülők többnyire elégedettek, hiszen csökken a betegségek és ezzel párhuzamosan a hiányzások száma. A gyerekek jobban bírják a terhelést, ellenállóbbá válnak.

Milyen hatással van az emberi szervezetre a só szoba klímája? A só szoba levegője alkalmas minden légzőszervi betegségben szenvedő ember kezelésére: pl. asztma, légcsőhurut, hörghurut, ezen kívül arcüreggyulladás, pollen- és más allergia kezelésére, segít a pikkelysömör, ekcéma, ízületi bántalmak gyógyításban. Egészséges emberek immunrendszerét pedig erősíti.

A só szobában olyan gyermekek által kedvelt tevékenységek zajlanak, mint: vers- és mesemondás, kisebb mozgást igénylő dalos játékok, zenei képességfejlesztés, anyanyelvi fejlesztő játékok, légző-fújó gyakorlatok stb., ami a gyermekek számára jó játéknak minősül. A só szobát heti rendszerességgel minden gyermek igénybe veheti. Intézményünk más tagóvodái is használják összekötve vagy a tornaterem, vagy a vízhez szoktató medence használatával.