Kezdőlap   Központi óvoda   Mézeskalácsházak

Mézeskalácsházak

Karácsonyi mézeskalácsház készítő verseny

Az év legszebb ünnepe a karácsony, amelyet megelőz az adventi időszak, amikor megtelik szívünk várakozással és a készülődés örömével. Az adventi hetek kiemelkedő eseménye - a már hagyománnyá vált - mézeskalácsház készítő pályázat. A családok otthon készítik el alkotásaikat, amelyekből az óvodában „mézeskalácsváros” épül.  A mézeskalács olyan sütemény, amely különféle alakjával és díszítésével sokfajta szimbólumot jeleníthet meg, készítése nagyfokú tradícióval rendelkezik. A mézeskalácsnak többfajta kipróbált és bevált receptje ismert. A mindenki által szeretett mézeskalács rendkívül sokféleképpen, sokféle formában, ízesítéssel készíthető el.

A nagyszülők, szülők és gyermekek ebben az évben is örömmel készítették el a csodás mézeskalács házakat és szívesen hozták be az óvodába. A „mézeskalács városban” templom, vár, mesebeli házikók…láthatók. A remekművek kiállításra kerültek az óvoda bejáratánál, az alulába, ahol lehet gyönyörködni a szebbnél szebb házikókban. Az idén - egy nagyon jó hangulatú műsor után - a különleges mézeskalácsházak a zsűritagok elé kerültek. A játék, a jókedv, az együttlét fantasztikus érzése lengte be az óvodát, miközben nagy izgalommal várta az óvoda apraja, nagyja a zsűri döntését. Nem volt könnyű feladata a zsűrinek, nem tudtak választani a gyönyörű, szép alkotások közül. Zsűritagok voltak: Szatmári Antalné alpolgármester, Beszteri Éva intézményvezető és Márton Erzsébet mézeskalács készítő.

Az összes résztvevő kapott ajándékot és a csoportok is gazdagodhattak egy-egy mesekönyvvel. A gyerekek miközben megcsodáltuk a kiállítást, elragadtatással felkiáltottak: „Ez az enyém!”... „Ez meg az enyém!"

A mézeskalácsházak illata, fényei, a karácsonyi dalok, az adventi üzenetek mind hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz, amely kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol.