Kezdőlap   Központi óvoda   Március 15.

Március 15.

Március 15-e az egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk, amikor a gyerekekkel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire valamint hőseire emlékezünk.

Óvodánkban, tematikus hét keretében került feldolgozásra március 15-e. Beszélgetések, tablók készítése, játékos-alkotó tevékenységek nyújtottak lehetőséget arra, hogy gyermekeink megismerhessék, megérthessék, átélhessék a huszárok életét, ezen ünnep fontosságát.

Valamennyi csoport díszbe öltöztette csoportszobáját, a folyosót változatos technikákkal készült, nemzeti színben pompázó alkotásokkal díszítették a gyerekek, az aulában pedig korhű ruhákból, fegyverekből, használati tárgyakból kiállítást rendeztünk a Jászsági Népművészeti Műhely, Ézsiás Vencel és felesége segítségével.

A tornateremben a gyerekek közreműködésével drámajáték keretén belül elevenedett meg Benedek Elek meséje, amellyel a hazafias identitás erősítése volt a hangsúlyozott.

 

Az intézményi hagyományoknak megfelelően, a magyarság összetartozását hangsúlyozva, óvodánk teljes létszámmal ellátogatott a Petőfi szoborhoz, ahol csoportonként helyeztük el a saját készítésű nemzeti színű alkotásokat, majd énekszóval, mondókázással, verseléssel emlékeztünk a hősökre.