Kezdőlap   Központi óvoda   Két éves a Központi Óvoda

Két éves a Központi Óvoda

Amikor két évvel ezelőtt beléptünk az új óvodaépületbe, gyermekeink és mi is már túl voltunk a ráhangolódáson és izgatottan vártuk az ismeretlen, számunkra is szokatlan óvodai környezet birtokba vételét. Mi szülők izgalmas bejárással-, gyermekeink közös játékokkal-, randevúkkal készültek fel egy újabb, nagyobb közösséghez tartozásra.

 

A tágas épület, a hatalmas terek, a sokfunkciós szobák és a játékra ösztönző óriás udvar rövid idő alatt keretéül szolgáltak gyermekeink mindennapjainak.

 

Örömmel vettük az itt dolgozók azon törekvéseit, hogy nem csak a csoporton belül, de a csoportok között is megindult a közösségépítés, sok – sok programmal, családi rendezvénnyel.

 

Ideje korán elkezdődött a hagyományok megteremtése, az előző óvodákból áthozott értékek megőrzésével, továbbgondolásával. Így nőtte ki magát például nagyszabású városi rendezvénnyé a Mihály nap, de az adventi időszak eseményei is bevonzzák a családokat a csoportszobákba, a komatálazás során az egymástól távolabb eső csoportok őrzik együtt a hagyományt, a farsang időszakában pedig a régmúlt tavaszhívogató tevékenységeit, vidám feladatokat, tréfás játékokat, meglepetések sorát élhetik meg gyermekeink. Ezen kívül a tavasz beköszöntével kirándulások, intézményi rendezvények, családi programok tarkítják a szorgos hétköznapokat.

 

Immár a hagyományok közé sorolhatjuk a felnőttek bálját is, amely idén többek között a 2. születésnaphoz kötődött. Ez úton szeretnénk köszönetet mondani szülőtársainknak a szervezésben, támogatásban nyújtott segítségükért, az óvoda dolgozóknak a fáradhatatlan munkáért. Köszönjük, hogy szabadidejük feláldozásával megtettek mindent azért, hogy még jobb és színvonalasabb legyen a Központi Óvodába járó és a többi óvodából ide átlátogató gyermekek mindennapja.

Nevelési törekvéseiket tudatos, együttműködő pedagógiai munkával valósítják meg, amihez a 2. születésnap kapcsán kívánunk nekik további lendületet, szakmai sikert, naponta megélhető örömöket gyermekeink körében.

 

Központi Óvoda SZMK