Kezdőlap   Központi óvoda   Jöjjön a tavasz

Jöjjön a tavasz

A 2018-as farsangi két hétben, próbálkoztunk új elemek becsempészésével úgy, hogy a várva várt hagyományos programok is megmaradjanak.

A farsang időszakához kapcsolódóan kettő héten keresztül különféle tevékenységekkel, zenével, tánccal, jelmezekkel, vetélkedőkkel próbáltuk elűzni a hosszú hideg időszakot. Minden napra más-más programmal kedveskedtünk gyermekeinknek. A jó hangulatot megalapozva kidíszítettük csoportszobáinkat, melyet körbejárva a jelmezes napon, mindenki megcsodálhatott ezen kívül álarcokat, maszkokat készítettünk.

A farsangi első közös program a "pizsama-parti" volt, melynek során mindenki (kicsik-nagyok) magukra öltötték pizsamájukat, s így táncolták körbe az ovit a délutáni pihenő előtt.

A fánkos napot is a zene és tánc kísérte az óvoda aulájában, s ekkor gyermekeink jóízűen lakmározhatták ezen időszak jellegzetes édességét, a farsangi fánkot. 

Egy napra minden csoport egy választott színbe öltözött és megrendeztük a „színek táncát”, ahol csoportonként eljártuk farsangi táncunkat. Újdonságként jelent meg az a kezdeményezés, miszerint a Főnix Fészek Műhelyházban megtekintettünk egy kiváló, előadást - Fabók Mariann, vidám és fergeteges előadását, - az ünnepkörhöz igazodó vidám témában.

A két hét legjellemzőbb vissza-visszatérő eseménye a közös tánc az óvoda összes gyermekével, melyet nem kimerítő órákra, inkább több napon át felbukkanó fél-fél órákra bontottunk. A különböző keretben megjelenő táncok, táncházak adták a két hét gerincét.

Idén is rendeztünk vetélkedőt csoportonként, ahol „egy perc” alatt kellett vidámabbnál vidámabb feladatot teljesíteniük kicsiknek és nagyobbaknak.

Kivívta gyermekink csodálatát az a program is, amikor volt óvodásainkat visszahívtunk egy zenés talajtorna bemutatóra.

A gyermekek által leginkább várt farsangi program a jelmezbál volt. Ezen a napon katicabogár, hercegkisasszony, katona, tündér, méhecske, aranyhaj, tűzoltó, rendőr, pókember stb. jelmezébe bújva érkeztek a csoportokba a gyerekek, pózoltak a fényképező gépek előtt. A farsangi felvonulást egy fergeteges össznépi táncmulatság zárta a tornateremben.

A farsangi időszak utolsó napján saját készítésű maszkokban kolompolással és kerepeléssel, dalokkal és mondókákkal vonultunk végig az óvoda környező utcáin. Ezután az óvoda udvarára visszaérve elégettük a Kisze-bábot és zártuk ezt a vidám időszakot azzal: „JÖJJÖN A TAVASZ, VESSZEN A TÉL!”