Kezdőlap   Központi óvoda   Farsangi mulatság óvodánkban

Farsangi mulatság óvodánkban

„Farsang van, farsang van, járjuk hát a táncot! Egy-két-hár, tapsoljunk, dobbantson a lábunk.

Maskarába lépkedünk,vígan szól a nóta,tapsoljunk, dobbantsunk, tralla- la- la- la- la!”

 

A hagyományoknak megfelelően óvodánkban kettő héten át farsangoztunk, mulatoztunk, majd elűztük a telet.

Az első héten;

 • Hét elején a gyerekek lelkesen vetették bele magukat a farsangi maszkok készítésébe, amelyeket különböző technikákkal díszítettek.
 • Kedden nagy volt az izgalom, mert pizsama – parti szervezésére került sor. Erre a napra még, azok a gyermekek is hoztak pizsamát, akik nem szoktak az óvodában pihenni. A mese után mindenki elcsendesedett és fülelt, amikor meghallották a zenét lelopakodtak az emeletről, majd kezdetét vette tánc a „pizsamatánc”. A vidám mulatozás után jól esett egy kis pihenés.
 • Szerdán az óvó nénik „Egy perc és nyersz” játékkal készültek a gyerekeknek. A játék során a gyerekek összemérhették gyorsaságukat, koncentrációs képességeiket, kitartásukat.
 • Tavaly a színek táncával jelképeztük a nyolc csoport összetartozást, idén a csoport valamennyi tagja egyen jelmezbe bújt. A kavalkádban megjelentek a hercegek és hercegnők, matrózok, kéményseprők, macskák, kalózok, boszorkányok, manók és indiánok. A csoportok egy-egy közösen koreografált tánccal kedveskedtek egymásnak, a végén pedig össztánc keretében egy fergeteges buli kerekedett.
 • A hét utolsó napján három gyönyörű volt óvodás „kishölgy” mutatta be a gyerekeknek a tornateremben ritmikus sportgimnasztika tudását, amelyet lelkes ováció kísért.

A második héten;

 • Hétfő máris mulatozással kezdődött. A gyerekek - a Jász Sütőház által sütött - fánkokat fogyaszthatták el az óvoda folyosóján, majd táncra perdülhettek.
 • Kedden a csoportokban készültek a busó álarcok, zörgők, ismerkedtek a gyerekek a néphagyományokkal és gyakorolták a csujogatókat, dalokat, mondókákat.
 • Ekkor látogatott óvodánkba az „Atrakcióóó Nemzetközi Cirkusz”, amelynek tagjai az óvó nénik egy csapatából alakultak. A gyerekek láthattak bűvészt, kötéltáncost, bohócot és zenebohócot. A majd egy órás műsort a gyerekek és felnőttek egyaránt nagyon élvezték, melyet jól bizonyított, hogy visszatapsolták az előadókat.
 • Szerda reggel elkezdődött a farsangi bál. A beöltözött hercegnők, rendőrök, pókemberek, kiskaticák lelkesen vették birtokba a táncparkettet. Szomjúságukat finom szörpökkel, éhségüket szendvicsekkel és aprósüteményekkel csillapíthatták.
 • Csütörtökön a tavalyi évhez hasonlóan sok beöltözött „kis busó” zörgőkkel, fedőkkel, kereplőkkel űzte el a telet, amelyet a végén a kisze báb égetése követett az óvoda udvarán, ahol a nem kívánt betegségektől és rossz tulajdonságoktól is búcsúztunk.
 • A két hét lezárásaként a csoportokról készített fotókból nézhettek meg a gyerekek egy válogatást a tornatermi nagy kivetítőn.