Farsang

Óvodánkban a farsang időszakához kapcsolódóan két héten keresztül különféle programokkal,zenével, tánccal, vetélkedőkkel próbáltuk meg teljesíteni a farsangi mottónkat: „JÖJJÖN A TAVASZ, VESSZEN A TÉL!”

Minden napra más-más programmal kedveskedtünk gyermekeinknek. A jó hangulatot megalapozva a kidíszítettük csoportszobáinkat, álarcokat, maszkokat készítettünk, vidám táncos pizsamapartit rendeztünk, majd egy napra minden csoport egy választott színbe öltözött és megrendeztük a „színek táncát”, ahol csoportonként eljártuk farsangi táncunkat.

Vidám vetélkedőt rendeztünk csoportonként, ahol „egy perc” alatt kellett a vidámabbnál vidámabb feladatot teljesíteniük kicsiknek és nagyobbaknak. Nem maradhatott el a farsangi finomság sem, így egy napon hatalmas fánkevő mulatságot tartottunk közösen az óvoda aulájában. Nagy izgalommal készültünk a” Csinadaratta cirkusz” előadására is, ahol az óvó nénikből megalakult cirkuszi társulat fergeteges produkcióját nézték tátott szájjal gyermekeink. A „művészek „között volt bűvész, artista, bohóc, erőművész, idomár, stb.

Aztán elérkezett a gyermekek által legjobban várt nap. Katicabogár, hercegkisasszony, katona, tündér, méhecske, aranyhaj, tűzoltó, stb. Mindez csak ízelítő azokból a jelmezesekből, akik a jelmezes farsang napján megjelentek óvodánk folyosóján, csoportjaiban, tornatermében. A farsangi felvonulást egy fergeteges össznépi táncmulatság zárta a tornateremben.

A farsangi időszak utolsó napján saját készítésű maszkokban, jelmezekben kolompolással és kerepeléssel, dalokkal és mondókákkal   égettük el a Bóbita csoport által készített „Kiszét” és zártuk ezt a vidám időszakot azzal: JÖJJÖN A TAVASZ,VESSZEN A TÉL!!”