Kezdőlap   Központi óvoda   Én elmentem a vásárba fél pénzzel…

Én elmentem a vásárba fél pénzzel…

Mihály napi vásár a Központi Óvodába

Szeptember 28-án, szombaton délután tárt kapukkal vártuk az óvodánkba látogatókat. Ragyogó őszi napsütésben vidám gyerekek érkeztek szüleikkel, ismerőseikkel az ovi udvarára, ahol az óvoda dolgozóin kívül mulatságos madárijesztők is várták a látogatókat.

Különböző helyszíneken ismerkedhettek népi-, ügyességi-, mozgásos játékokkal, kézműveskedhettek a teraszokon, fotózkodhattak a vásári fotóállvány mögül kukucskálva, mézet kóstolhattak kicsik és nagyok egyaránt. 

Forgott a kosaras körhinta a lányok és  fiúk legnagyobb örömére.

A vásár hangulatához hozzátartoznak a haszonállatok is, ezért egy füves területet nyuszik és libák számára alakítottunk ki.

Nagy sikere volt az őszi betakarítási munkálatokat idéző diótörésnek, kukoricamorzsolásnak, szőlőpréselésnek, mustkészítésnek.

A vásári hangulatot fokozta a Galagonya néptánccsoport bemutatója illetve az azt követő táncház.

 Az óvó nénik alkotta Kelepelő bábcsoport a Három kismalac című mesével kedveskedett a népes közönségnek. A siker most sem maradt el - óriási tapssal jutalmazták a gyerekek az előadást.

A vásárban senki sem maradt éhes, hiszen a szalonna- és kolbászkatonákon kívül kenyérlángossal is csillapíthatták étvágyukat a résztvevők.

Felhőtlen, vidám mókától, kacagástól volt hangos a Központi Óvoda udvara. Fáradtan, de rengeteg élménnyel feltöltődve tért haza koraeste a vásár apraja-nagyja.