Kezdőlap   Központi óvoda   Biztonságos Óvoda

Biztonságos Óvoda

BIZTONSÁGOS ÓVODA Jászberény Város Óvodai Intézménye Központi Óvoda Mi vagyunk a Bajnokok!” 2017 áprilisában óvodánk csatlakozott a „Biztonságos Óvoda” Programhoz, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében hirdetett meg. A felhívás célja a gyermekeket érintő legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretátadás támogatása, valamint az óvodai nevelési programba integrálható közlekedésbiztonsági módszertan ismeretanyagának szélesítése, átadása volt. Országosan 200 óvoda kerülhetett be ebbe a keretbe, mely támogatási körbe óvodánk is bekerült. A Biztonságos óvodák között megyénként 10 óvoda részvételével egy ötletpályázat megírására is lehetőség adódott, illetve az iskolába készülő gyerekeknek előadást, interaktív módszertani „anyagot” adtak át a szakemberek. Ennek keretében 4 hónapon keresztül 10 fős csapattal készültünk a pályázati feladatlap kitöltésére, ezen felül, egy művészeti alkotással is készülniük kellett a gyerekeknek. Be kellett bizonyítaniuk, mennyi tapasztalatot és tudást szereztek a tevékenységek gyakorlása során. Izgalommal vártunk az zsűri elbírálásának eredményét, hiszen kiscsapatunk lelkesedésénél csak nevelőink elhivatottsága nagyobb a közlekedésbiztonság területén. Sikerült! A szerencsések között tudhattuk magunkat, hiszen Jász-Nagykun-Szolnok megyét mi képviselhettük a régiós Kupán.
  1. 06. 06-án került megrendezésre az Észak-Alföldi régió Biztonságos Óvoda Program Ovikupája. Jászberény Város Óvodai Intézményének Központi Óvodája, a Katica csapat részvételével vettünk részt az Ovikupán. A szerencsén kívül azonban a kreativitásunkra, a művészeti gondolkodásmódunkra, az ügyességünkre, közlekedési ismereteink leképezésére, átadására is szükség volt.
Hajdú-Bihar- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jöttek csapatok érkeztek hozzánk, mivel a vendéglátó csapat is mi voltunk. Hat állomáson vettünk részt. A szervezők, a Közlekedéstudományi Intézet munkatársai mindent megtettek, hogy gördülékenyen cserélődjenek az állomások és a csapatok energia pótlásáról is gondoskodtak. A gyerekekkel felkészülten vettünk részt. Megtanultuk csapatkiáltásunkat, amivel még jobban összekovácsolódtunk. A vándor kupa elnyerése után, izgalommal várjuk a jövő évi megmérettetést. Fodorné Muhari Nikoletta felkészítő óvodapedagógus