Kezdőlap   Központi óvoda   Adventi készülődés

Adventi készülődés

Adventi készülődés  

Advent a várakozás, a béke, a szeretet ideje. A karácsonyvárás az egyik legjelentőseb ünnepi időszakunk az év során. Ilyenkor elmélyülünk, átgondoljuk mindennapjainkat, lecsöndesedünk és egy kicsivel többet foglalkozunk a családdal, a szeretettel.

Az idén is közösen kezdtük el a készülődést: díszítettük csoportjainkat, óvodánkat, és elkészítettük az adventi koszorút is. A hagyományok ápolása közben az együtt játszás, az együtt munkálkodás örömtelivé, meghitté tette ezt az időszakot.

Adventi készülődésünk a Mikulás várással kezdődött. Ebben az évben is nagy várakozás előzte meg a Mikulás érkezését. A gyerekek kíváncsian hallgatták dicsérő szavait és cserébe lelkesen verseltek, énekeltek neki. A Regélő Színjátszó Kör az idén is mesével kedveskedett a Központi Óvoda valamennyi gyermekének a Lehel Filmszínházban.

Keresztes Nagy Árpád regös-énekmondó, a Zeneovi tehetséggondozó csoport, és a Kelepelő bábcsoport színvonalas műsorral tette még szebbé, gazdagabbá az adventi időszakunkat.

Minden csoportunkban adventi munkadélután keretén belül gyermekek, szülők, óvodapedagógusok és dajkák együtt készülődtek a karácsonyra. A közös tevékenység során elkészültek a karácsonyi fenyődíszek, ajándékok, cukorka házikók.

A meghirdetett „mézeskalács-házikó készítő” versenyt ismét nagy lelkesedéssel fogadták a szülők. Rengeteg csodás alkotás született, melyekből az előtérben be is rendeztük a karácsonyi falut.