Advent

A Központi Óvodában hagyomány, hogy a Karácsonyt megelőzi egy négy hetes felkészülés, ami a várakozás időszaka. A decemberi hónapunkra különösen jellemző az öröm, a szeretet, a meghittség, a béke. Advent idején óvodánkat a Karácsony várás hangulata járja át. Idén is közösen kezdtük el a készülődést, változatos programokkal tettük még színesebbé, gazdagabbá ezt az időszakot. Természetesen most is fontosnak tartottuk, hogy az ünnepvárás meghitt hangulatban teljen!

Óvodánkban már hagyomány, hogy a készülődés során bevonjuk a szülőket is, velük közösen minden csoportban, munkadélutánok keretén belül különféle karácsonyi díszek, cukorka házikók, és egyéb kézműves alkotások készültek.

A meghirdetett „mézeskalács-házikó készítő” versenyt az idén is nagy lelkesedéssel fogadták a szülők. Számtalan csodás alkotás született, melyekből az előtérben be is rendeztük a karácsonyi falut.

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium, illetve a Palotásy János Zeneiskola idén is színvonalas műsorral tette még szebbé, gazdagabbá az adventi időszakunkat. A gyermekek csillogó szemmel figyelték és hallgatták végig az ünnepi műsorokat.

Valamennyi programunk segített felkészíteni a lelkünket arra, hogy be tudjuk fogadni mindazt, amit a Karácsony egyénileg és kollektív módon jelent. Segített abban, hogy jobban egymásra tudjunk hangolódni!