Kezdőlap   Központi óvoda   A Föld Napja

A Föld Napja

A Föld Napja- április 22.

„ A környező világ iránti érdeklődésünk velünk születik.

Születésünk pillanatától egy bonyolult és elkápráztató világ felfedezői vagyunk…” /Gerald Durell/

 

A környezet megismerésére való nevelés során formáljuk a gyermekekben a környezettudatos magatartást, hogy a természetet óvó, féltő, megőrző, - földlakókká - váljanak.

A Központi Óvoda programjának egy fontos eseménye a Föld Világnapjának megünneplése. A jeles napot az - egy gyermek egy virág - akciónkkal reklámozzuk, melyet az idén is az óvodánkat szépíteni vágyó szülők segítségével valósíthattunk meg.

A gyermekek reggelente egy-egy cserepes virággal érkeztek, amit együtt ültettünk el a balkonládákba.

Egy kreatív ötlet alapján az óvodások és szüleik felajánlották kinőtt gumicsizmáikat, melyeket újrahasznosítás eszközeként virágokkal töltöttünk meg.

Ebben az időszakban kerülnek beültetésre a csoportok veteményes kis kertjei is, ahol fűszer és gyógynövényeket, zöldségféléket, eperpalántákat gondozhatnak a ,,kis gazdák”.

Óvodánk dolgozói fontosnak tartják a környezettudatos viselkedés megalapozását, a szülők ökológiai szemlélet formálását ,,a természetben mindenre szükség van” elvét.

Köszönjük minden aktív résztvevőnek, hogy segített óvodánkat színpompás növényekkel feldíszíteni, otthonossá, barátságossá tenni!  
  1. április 22.

Papp Károlyné

óvodapedagógus