Kezdőlap   Hétszínvirág Óvoda   Küldetésnyilatkozat

Küldetésnyilatkozat

Hétszínvirág Óvoda

 

Óvodánk a jászberényi Óvodai Intézmény tagóvodájaként mûködik Portelken, a várostól 15 km -re, erdõkkel, tanyákkal, övezett, csendes falusi környezetben.

Kicsiny épületünk és hatalmas udvarunk egyetlen vegyes életkorú csoportunk birodalma, akiket két óvodapedagógus és két szakképzett dajka nevel.

Nevelésünk kereteit a hagyományõrzés és a természetszeretet elvei határozzák meg.

Gyermekeinkkel igyekszünk megszerettetni a hagyományõrzõ és a természetóvó jeles napok szokásait, a népi mozgásos és dalos játékok, rigmusok, mondókák, mesék, népi tánc világát.

A környezõ erdõkben tett gyalog- és kerékpártúrák; a városi színház-, kiállítás-, állatkert látogatások, az intézményi szintû rendezvényeken való részt vétel, valamint a városi strandon biztosított vízhez szoktatási programunk változatos, színes élményeket nyújt gyermekeinknek.

Célunk, hogy az óvodai tevékenységek folyamatában gyermekeink képessé váljanak az együttélésre, majd az iskolai életmód elfogadására, az új ismeretek befogadására.

"Nyelv- és beszédfejlesztõ" végzettségû óvodapedagógusunk fejleszti a gyermekek anyanyelvi kultúráját, enyhíti a beszédhibákat.

Az intézmény gyermekvédelmi felelõse és gyógypedagógusa segíti a szülõk szociális gondjainak megoldását, a gyermekek egyéni fejlesztését.

Hétszínvirág Óvoda dolgozói