Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Zsíros kenyér – party

Zsíros kenyér – party

 

 

Eljött a szeptember, és s ezzel együtt új gyerekek és új szülők érkeztek óvodánkba. Ilyenkor mindig kíváncsi érdeklődéssel fordulunk feléjük, de sokszor kevésnek bizonyul az a néhány alkalom, ami adódik a mindennapokban, hogy megismerhessük egymást közelebbről is.

Erre a problémára nyújt megoldást a néhány éve elindított év eleji Zsíros kenyér- party, amit idén szeptember 25.-én ismét megtartottunk. Ezen a napon délután gyerekkel és szülőkkel egy közös találkozót szerveztünk, amikor is kötetlen beszélgetésekre nyílt lehetőségünk. A partyn résztvevők számára egyaránt szórakoztató programot nyújtott Muzsikás Péter, aki az őszi betakarítás jegyében népdalokkal és népi hangszerek bemutatásával szórakoztatott bennünket. A résztvevők legnagyobb örömére a műsor vidám, táncos mulatsággal végződött. A fesztelen hangulat folytatása érdekében minden csoport egy-egy óriás papírsárkányt készített, melybe a testvérek és a szülők is bekapcsolódhattak. Eközben baráti beszélgetések alakultak ki az udvar különböző pontjain. Az elkészült sárkányok felvonulásakor a gyerekek ismert versekkel és dalokkal szórakoztatták a jelenlévőket.

 

Jóleső érzéssel töltött el bennünket az a tény, hogy milyen sokan tiszteltek meg jelenlétükkel még a nagyszülők közül is. Itt szeretnénk megköszönni a szülőknek, hogy felajánlásaikkal (zöldségek, zsír, kenyér) is hozzájárultak a program sikeres lebonyolításához.