Szüret

Szüret  

szeptember 13-án gyönyörű napsütötte napra ébredtünk. A gyerekek már izgatottan várták ezt a napot. E napra összegyűjtött minden csoport egy nagy kosár almát, körtét, diót, szőlőt, csinosan népviseletet öltöttek magukra, és már kezdődött is a szüretelés. A délelőtt folyamán nagy volt a sürgés-forgás. A szőlőket ollóval levágták  a fákról, diót törtek, gyűjtötték serényen a szőlőket, amit végül sikeresen lepréseltek. Mindeközben szólt a zene, sok gyerkőc táncra perdült. Még ezek mellett arcfestésre is maradt idő. A szép időben öröm volt az udvaron megteríteni, és egy más hangulatban elfogyasztani az ebédet, amin már ott volt a saját készítésű must is. Egy kis pihenő után folytatódott ez a szép nap. Délután zsíros kenyér partival bővült a nap. Asztalokra zsíros kenyerek, zöldségek kerültek, a kancsókba pedig must és szörp. Felállították az ugráló-várat, a kürtöskalács árus kinyitotta ablakát, óvó nénik kézműves asztalokat alakítva várták a gyerekeket.

Galagonya csoportnál szőlőformára ragasztottak krepp papír golyókat.

Barkóca csoportnál madárijesztőt lehetett ragasztani.

Boróka csoportnál napraforgót lehetett készíteni.

Berkenye csoportnál alma, körte ormát varrták körbe fonallal.

A gyerekek arcán nagy volt a mosoly. Mi szülők örömére, mi is meghívást kaptunk, jöhetett a család. A gyerekek örültek, mert megmutathatták, hogy milyen jól érzik magukat, kik a barátaik, milyen szép dolgot tudnak már elkészíteni. A szülők örültek, mert láthatták gyermeküket, hogy hogy viselkednek közösségükben, kikkel játszik, milyen szép dolgokat készít, más szülőkkel is lehetősége volt ismerkedésre, beszélgetésre.

Azt gondolom mondhatom mindenki nevében, hogy nagyon szépen köszönjük ezt a programot, (is) az óvoda minden kedves dolgozójának, és reméljük, hogy jövőre ismét együtt lehetünk.

Köszönettel: Földiné Barna Andrea

                     (Berkenyés anyuka)