Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Szüret 2018

Szüret 2018

Szüret 2018    

Szeptemberben, mint minden évben, megrendeztük szüreti mulatságunkat. A gyermekek lelkesen hoztak be az óvodába szőlőt, almát, körtét, illetve diót is. A nagycsoportosok már napok óta arról meséltek a kisebbeknek, hogy milyen jó is lesz a szüret.

A gyermekek többsége népi ruhában érkezett az óvodába. A lányok folyamatosan forogtak, hogy mindenki lássa, milyen szépen pörög a szoknyájuk. Nem sokkal óvodába érkezés után kezdetét vette a ‘munka’. A gyermekek segítettek felkötözni a különböző gyümölcsöket, hogy az óvó nénik igazi Varázskertté változtassák udvarunkat. Miután ez megtörtént, megérkezett a „gazda”, aki meghívott minket, hogy segítsünk szüretelni. A gyermekek örömmel indultak segíteni. Amint az udvarra léptünk, elámultak a Varázskert láttán. A fák roskadoztak a sok gyümölcstől, illetve a vödrökben lógó diótól. Nem sokáig nézelődtek, rögtön hozzáláttak a gyümölcsök ollóval való levágásához, a dió bottal való leveréséhez, illetve a kukorica morzsolásához.

Ezután voltak, akik a sutulónál segédkeztek, hogy finom must készüljön. Mások gyümölcssalátát készítettek, diót törtek, megetették a lemorzsolt kukoricaszemekkel a tyúkokat és a kakast, illetve voltak olyanok is, akik a szüreti forgatagot kísérő zenére táncoltak.

A gyermekek izgatottan és türelmesen vártak, hogy különböző őszi gyümölcsök kerüljenek az arcukra arcfestékkel.

A nagy munka végeztével jól esett a szabadban elfogyasztott ebéd és a mézédes must. Egészségünkre!