Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Márton nap

Márton nap

Márton nap

 

Az idén is hagyományunkhoz híven ünnepeltük meg óvodánkban a Márton napot. Szokásainknak megfelelően libából készült finomságokat – liba töpörtyűt, libamájast, libazsíros kenyeret lilahagymával, sült liba falatokat kóstolhattak a gyerekek. A szülők e naphoz illő süteményeket készítettek az apróságoknak: lúdláb szeletet, liba formájú sós és édes süteményeket, pogácsákat és még sokféle nyalánkságot. A gyerekek népviseleti ruhákba bújtak, így is megidézve a régmúlt időket.

A Márton napi vásár kezdete előtt a Berkenye csoportban gyülekeztünk, mert az óvoda tehetséggondozó csoportja bábelőadást tartott. A bábjáték címe: Rókáné foga libacombra vágyik.

Az előadás osztatlan sikert aratott mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. A kis előadók örömmel hajlongtak a „nagyérdemű” előtt és megígérték, hogy legközelebb is hasonló meglepetéssel készülnek számukra.

A napot a vásári forgatag tette még élményszerűbbé. Fabatkáikért „vásárfiát” - pörgettyűket, síkbábokat, hűtő mágnest, ékszereket és még sokféle, gyerekek által készített játékot, díszeket vásárolhattak. A délelőtt zárásaként táncházban vettünk részt, ahol vidám hangulatban roptuk a különféle táncokat, körjátékokat.

A gyerekek még napokig a Márton nap élményeit rajzolták, játszották.