Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Madár karácsony a Fürkész oviban

Madár karácsony a Fürkész oviban

Madár karácsony a Fürkész oviban

 

A fürkész óvodában hagyomány, hogy nem állítunk hagyományos értelemben vett karácsonyfát.

Ezt a szép ünnepet mi a várakozás / az advent / jegyében töltjük. Az igazi meglepetést, a szépen feldíszített karácsonyfát, az otthon melegében bontogatott ajándékok áhítatát szeretnénk meghagyni a családoknak.

Mi lelkes izgalommal készülünk az adventi délutánon előadott kis műsorunkkal, apró piciny, de saját kezűleg készített kis ajándékainkkal, finom süteményeinkkel, melyekkel a vendégeinket kínáljuk meg ezen a jeles napon.

A Fürkészek nem felejtkeznek el ezen a szép ünnepen sem az állatokról. Nekik is szeretnénk széppé tenni az ünnepet, segíteni őket abban, hogy túléljék a zord telet, s tavasszal nekünk énekeljenek árnyat adó fáink lombjai közt!

Szerencsére, ebben a munkában évek óta segítséget nyújtanak az állatkert lelkes ZOO - pedagógusai, akik eljönnek hozzánk tarsolyukban mindenféle madarak számára ízletes csemegékkel. Ők segítenek nekünk változatos madárkalácsot készíteni. Az elkészült „finomságokat” aztán néhány karácsonyi dalocska versike kíséretében elhelyezik a gyerekek az udvart ékesítő nagyobb fák, bokrok ágain.

Ha csendben vagyunk, talán egész télen át megleshetjük, hogyan lakmároznak belőle kis „vendégeink”.