Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Környezetvédelmi Világnap

Környezetvédelmi Világnap

Környezetvédelmi Világnap

 

A „Zöld ünnepek” soron következő ünnepéről való megemlékezést, Intézményünk Fürkész tagóvodája vállalta fel Fülöp Zoltánné vezetésével.

A környezetünkre való odafigyelés megerősítése, a természeti elemek játékos megismerése és az összefüggések megláttatása volt a célunk a délelőtti játékok során.

Erre a hétre, a szülők és családok részére meghirdettük az „újrahasznosított tárgyak” készítését, melyeket az óvoda aulájában közszemlére tettünk. Természetesen mindenkit emléklappal jutalmaztunk, aki részt vállalt e feladat teljesítésében.

Óvodásainkat és a többi óvodából érkező kis csapatokat az óvoda udvarán a legkedvesebb újrahasznosított bábok négy állomáson várták, ahol az „őselemek” fontosságára és veszélyeire hívták fel a figyelmüket. Minden gyermek varázssipkát kapott, akik manóvá változva segíthettek a rendrakásban.

A FÖLD állomásnál – szelektív hulladékválogatás zajlott. A VÍZ állomásánál - „folyótisztítást” végeztek a gyerekek, a TŰZ állomásnál – az erdőtűz megakadályozása érdekében kerékpározni és célba dobni kellett minden manónak, míg a LEVEGŐ állomásnál – a levegő-, a talaj- és vízszennyezésről kellett képeket válogatniuk.

A jól végzett munka után minden „Zöld manó” egy kitűző és egy müzli szelet birtokosának mondhatta magát. Mi már tettük a FÖLD megmentéséért, légy te is Zöld manó!

F-né Ágnes: Kukamanó vers

Hogyha sok a hulladékod, ne dobd ki az ablakodon!

Itt vannak a szuperkukák, megújul a hasukon át.

Sárga, mint a nap sugara – éhezik a műanyagra.

Kék, mint a nyári ég – papírokra vágyik még.

Zöld és fehér, mint nyár és tél – mindig üvegeket kér.

Szürke, mint az egér – bádogon és fémen él.