Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!

Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!

 

Ismét bebizonyosodott, hogy a gyermekek mennyire szeretnek jó hangulatban mozogni, versenyezni. Február 25-én reggel a jégpálya újra csordultig telt az intézmény nyolc korizó ovisaival, és az őket segítő óvó nénikkel, dajkákkal, és szülőkkel.

10 óra után elkezdődött a mára már hagyománnyá vált télbúcsúztató- tavaszköszöntő rendezvény, amit a részt vevők apraja-nagyja a borult idő ellenére is vidám, harcos hangulatban várt.

Beszteri Éva köszöntése után a gyerekeket közös bemelegítéssel mozgatták meg izmaikat, majd kezdődött a várva-várt sorverseny. Jó kis feladatok voltak ezek. Szlalomozás, korongterelés, szánkózás, sízés a jégen!! A kicsik visongva lelkesítették egymást, és ujjongtak, valahányszor visszaért a csapatból egy-egy társuk, hátuk mögött a szülők, és a versenyből kimaradtak is hangosan szurkoltak nekik. A gyerkőcöket elkapta ez az emelkedett hangulat, és boldogan kiabáltak, és bíztatták egymást: Gézengúzos a Szivárványost, Fürkészes a Központi Óvodást, Kuckósak a Süniseket és így tovább!

A végén MINDENKI győztes lett, mert együtt, jókedvűen megnyerték ezt a „versenyt”! Ajándékul kaptak gyümölcsöt, emléklapot, és egy kellemes februári délelőttöt emlékül.

A koriverseny végén, a Kiszebábot jó messzire kidobták a palánkon túlra, a téllel együtt. Reméljük ezek az önfeledten korizó, játszó gyerekek meghozzák az idei tavaszt.

Köszönjük, hogy mi szülők is részesei lehettünk ennek az önfeledt játéknak. Jó volt látni – talán a jövő kori bajnokait!