Kezdőlap   Fürkész Óvoda   „Itt a Farsang áll a bál”

„Itt a Farsang áll a bál”

Tűzoltó, Batman, sellőlány, balerina, erőművész, tündér, katicabogár, Hófehérke, autópálya, dínó, Aranyhaj stb. Mindez a felsorolás csak egy része annak a sokszínű jelmezesnek, akik február 22-én az Ifjúsági Házban vígadtak, búcsúztatva a telet, várva a tavasz eljövetelét.  A Fürkész Óvodába járó gyermekek mulatoztak ott egy egész délután, szüleikkel, barátaikkal, óvónőikkel karöltve. 

 

 

Évek óta hagyomány, hogy az intézmény nem a falai között rendezi meg ezt a nagyszabású eseményt. Ha nem így tenné, bizony hamar kirúgná egy-egy ilyen sokadalmat vonzó alkalom a régi épület falait.  A szervező óvónők viszont előrelátóak, s ezért várták a résztvevőket egy nagyobb helyszínre, ahol nem volt akadálya, hogy Hófehérke, Drakula, Batman és a többiek szépen megférjenek egymás mellett, sőt akár néhány ritmus erejéig még táncoljanak is közösen.

A farsangi mulatság résztvevőit Benkéné Zsótér Erika, a Fürkész Óvoda vezetője köszöntötte, aki kiemelte, hogy a bál nemcsak arról szól, hogy együnk-igyunk, hanem bizony arról is, hogy táncoljunk, vígadjunk. Ezt a jó hangulatot alapozták meg a gyerekek óvónőik segítségével táncos, énekes műsorukkal. Az is a báli tradícióhoz tartozik, hogy az intézmény dolgozói is készülnek a vendégseregnek műsorral. „Tűztáncot” jártak, sok kíváncsi, ámulattal figyelő szempárt magukra vonzva, akik a színpad előtt figyelték a látványos produkciót.

Hogy a „jókedély” megmaradjon ügyességi vetélkedőben is részt vehettek a gyerekek. A gyerekek, akik fáradhatatlanul mókáztak végig három teljes órát, futkározva, táncolva, sokat nevetve azon a szombat délutánon…

 

Buschman Éva