Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Fürkész Nap a Fürkészeseknél

Fürkész Nap a Fürkészeseknél

Fürkész Nap a Fürkészeseknél

 

 Izgalmas nap volt a május utolsó péntek délutánja a Fürkész Óvoda óvónői, gyermekei és szüleik részére. Sokszor fel-felpillantottak a tekintetek a komor égboltra, hogy a felhőkből lesz-e vajon eső, vagy talán kisüt a nap.

Dacolva a hideg idővel, a pár csepp esővel, a hagyományos Fürkész Nap nem maradt el az óvodában. Rendszerint ezen alkalommal búcsúznak el az iskolába készülő „nagyok” az intézménytől, de az ő ünnepségüket számos más program ölelte körül.

Benkéné Zsótér Erika tagintézmény-vezető köszöntötte a vendégeket a szépen feldíszített udvarban, s örömének adott hangot, hiszen az ÁDI büfé által kiírt húsvéti pályázaton több gyermek is sikert ért el, s a rendezvény első felében őket köszönthették nagy tapssal a többiek.

A vacogós hideg ellenére kitartott a nézőközönség, a gyermekek vidámsága, mozgékonysága sem lankadt. Az óvoda néptánc csoportjának produkciója nyitotta a műsorszámokat. Őket egy „óvodányi” cirkusz követte, erőművésszel, kígyóbűvölővel, hastáncos lányokkal, idomárral, kutyákkal, lovakkal, macskákkal karöltve. Igazi látványos játékkal örvendeztették meg a jelenlévőket a kicsik és a kicsit nagyobbak, sok vidámságot adott a nézőknek a „Fürkész cirkusz”. David Magic bűvész, egykori Fürkészes mutatványai további derültséget, kíváncsiskodó tekinteteket vonzott a délután során.

A Fürkész Nap a ballagással ért véget, abban a reményben, hogy a gyerekek mindig jó szívvel emlékeznek majd vissza óvodás éveikre, ahová bármikor ellátogathatnak, biztos, hogy szeretettel fogják őket viszontlátni…

Buschman Éva