Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Föld napja a Fürkész Óvodában

Föld napja a Fürkész Óvodában

 fold2

Nagy vfold1olt a sürgés-forgás április 16-tól a közelgő Föld Napja alkalmából a Fürkész Óvodában. Hagyományainkhoz híven, már napokkal előtte hangolódtunk a "Zöld ünnepre". A gyerekekkel, ha nem is Föld körüli, de budapesti utazásra indultunk, ahol a Természettudományi Múzeum és Parlamenti látogatása volt a célunk.


Hagyományosan meghirdettük az "egy gyerek egy virág akciót", melynek eredményeképpen megteltek a tél óta üresen árválkodó balkonládáink.


Jutott belőle bőven az óvoda kertjébe is, ahová a gyerekek nagy igyekezettel ültetgették a növényeket annak tudatában, hogy ezután a gondozásuk is az ő feladatuk lesz.
A nagyobb gyerekekkel gumikesztyűben, szemeteszsákokkal körüljártuk óvodánkat és összegyűjtöttük a szemetet. Legnagyobb örömünkre nagyon keveset találtunk.


A hét utolsó napja sem telt eseménytelenül. Föld napjához kapcsolódó mozgásos-játékos feladatokat kellett megoldani, elvégezni az arra vállalkozó gyermekeknek. Volt itt talajfelismerés, komposztáló és szelektív hulladék játék, de furfangos találós kérdésekre is meg kellett válaszolni. A KRESZ udvaron pedig kerékpárral, rollerrel kellett az akadályokon keresztül "verekedniük" magukat. A csapatoknak a végén egy puzzle képet kellett kirakniuk - amelynek egy-egy részletét az állomásokon kaptak. A délelőttöt egy közös sorversennyel fejeztük be.


Ezen a két napon örömmel fogadtuk a SAMSUNG Electronics Pénzügyi osztály dolgozóit, akik segítettek még szebbé varázsolni az óvoda udvarát. A gyerekek, az önkéntesek, a nevelők, együtt tevékenykedtünk, hogy környezetünket szebbé varázsoljuk. A közös munka, az összefogás eredménye magáért beszél.


Benkéné Zsótér Erikafold3