Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Fehér szakállú…

Fehér szakállú…

A gyermekkor varázslatos világának egyik legtöbb „titkot”rejtő ünnepe a Mikulás. Évről-évre nagy izgalommal várja minden apró és még talán nagyobbacska gyermek is a jóságos, piros ruhás, ősz öregapót, aki mindenkiről pontosan tudja, mire vágyik.

Nem kér mást cserébe, csak néhány vidám dalocskát, bájos versikét.

Óvodánkba ebben az évben két Mikulás is ellátogatott nagy örömet és megilletődést okozva a gyerekek között. Reggel Muzsikás Péter változott Mikulássá, és manójával együtt varázslatos hangulatot teremtettek a sok gyönyörű muzsikával. Mikulás manójának csetlése, botlása, huncutkodása sokszor adott alkalmat fergeteges kacagásra a gyermekek között. Az előadás tetőfokán együtt ropta a táncot a Mikulás, a manója és a gyerekek.

Ezután jött az igazi meglepetés, amikor az ajtóban egy másik Mikulás is megjelent. A gyerekek nem győzték kapkodni a fejüket, hogy mi is történik most.

Az „igazi” Mikulás gyorsan leleplezte Muzsikás Pétert, mint az ál Mikulást, aki természetesen, egy dallal köszönt el a gyerekektől.

Azok a gyermekek, akik talán kicsit félve várták a személyes találkozást a mindent látó és tudó Mikulással, varázslatként élték meg e perceket, szájtátva figyelték minden szavát, mozdulatát. Az ének és versmondás sem maradhatott el, s a Mikulás kedvtelve simogatta ősz szakállát a gyerekek csengő hangját hallgatva.

A meglepetések sora még itt sem ért véget, mert az öltözőbe és csoportszobába visszatérve mindenkit várt a kis cipőjébe rejtett kis csomag, a csoportszobában pedig a sok-sok játék. A gyermekek még délután sem tértek napirendre a sok varázslat, meglepetés felett, csak ízlelgették mi is történt ma velük.

Köszönjük Nagy István Mikulásnak és Muzsikás Péternek e meghitt, szívhez szóló ünnepséget, amivel elvarázsolta a gyermekeinket.

Köszönjük, hogy eljöttél hozzánk és jövőre is nagy szeretettel várunk! A teli zsákodat otthon ne felejtsd kedves Mikulás!