Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Farsangi bál 2019.

Farsangi bál 2019.

Farsangi bál Fürkész módra

 

Már hetek óta a gyerekek folyamatosan azt kérdezték: Mennyit kell még aludni a Farsangi bálig? Nagyon izgatottak voltak. Többen is elárulták minek fognak beöltözni, de volt olyan is, aki csak annyit mondott: Titok!

Aztán elérkezett a várva várt nap, február 22-e. A megszokottól eltérően most pénteki napon került megrendezésre a bál. Az Ifjúsági Házat kezdték ellepni a különböző mesefigurák: hercegnők, lovagok, szuperhősök, kalózok, mancs őrjáratos kutyusok… és még sorolhatnám. A gyerekek büszkén mutatták jelmezeiket a barátaiknak, illetve az óvó néniknek.

Erika néni köszöntése után a gyerekek csoportonként felvonultak a színpadra és előadták a farsangi bálra megtanult verseket és dalokat. A dalokba becsatlakozott az összes csoport és vidám ének töltötte be a termet.

A műsor után táncház vette kezdetét, melyet a gyermekek nagyon élveztek. Ezt követően a gyermekek csoportonként ismét felvonultak a színpadra és egyesével bemutatkoztak. Nagyon ügyesek voltak és a színpadról lelépve már bontották is a jól megérdemelt müzli szeletet.

Ezután pedig megkezdődött a buli. Együtt táncolt a hercegnő a sárkánnyal, a kalóz a szuperhőssel, mindenki talált magának táncpartnert. Akinek pedig nem volt kedve táncolni, vehetett zsákba macskát, készíttethetett csillámtetkót, illetve olthatta szomjúságát, éhségét a büfében.

Sajnos, mint minden jó dolog, ez a bál is gyorsan véget ért. A zene elhalkult, a szuperhősök, hercegnők – kissé fáradtan - visszaváltoztak Fürkész óvodás gyermekekké és már azt tervezgették, hogy mik, kik lesznek a következő Farsangi bálon, amit kíváncsian várunk.