Kezdőlap   Fürkész Óvoda   Az Ország Házában jártunk

Az Ország Házában jártunk

A "Fürkészek" felöltötték hátizsákjukat és ismét kirándulni indultak.orszaghaz1

A cél Budapest: Természetrajzi Múzeum és az Országház. Mondanom sem kell, hogy felejthetetlen élményekkel tértünk haza.

A múzeumban sokszor jártam már, és mint mindig most is rogyadozó lábakkal és a sok érdekességtől zsongó fejjel léptem ki a kapun. A gyerekek számára sem lehetett feldolgozni azt a sok ismeretet, ami elénk tárul, ezért minden kedves családnak ajánlom figyelmébe. Látogassanak el egy családi kirándulás erejéig, majd a gyerekek kalauzolják Önöket.

Élvezetes, érdekes játékok között lazíthat a látogató, ellenőrizheti a megszerzett ismereteit illetve elmélyítheti azokat.

A következő állomás a Parlament épülete volt. Sokan nem jártunk még a megújult Kossuth téren, s bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mégis felejthetetlen élményben volt részünk. Palotaőr fogadott és kísért bennünket végig az impozáns épületen és egy kedves Hölgy óvodások számára érthetően mesélte el az országház történetét. A TV-ből jól ismert termek és folyosók most még szebbnek és még nagyobbnak tűntek. Az óriási kupola alatt díszőrség állt őrt a szent koronára vigyázva. Megható és felemelő érzés volt látni a gyerekek ámulatát, hallani a lélegzet visszafojtott csendet, ahogyan figyeltek az idegenvezetőre.

Külön köszönetet szeretnénk mondani Ági óvó néninek, aki a kirándulást megszervezte és K. Gergő Apukájának, aki tanácsaival segítette az országházbeli látogatásunkat.

Sebestyénné Pintér Gabriellaorszaghaz2