Kezdőlap   Fürkész Óvoda   2015 - Egy a nap a FÖLDÜNKÉRT!

2015 – Egy a nap a FÖLDÜNKÉRT!

Az elmúlt évek hagyományának szellemében, az idén is nagy gonddal készültünk a FÖLD napjára. Szinte már heti programmá nőtte ki magát e jeles napról való megemlékezés.

Megvitattuk, hogy mi – óvodások miként tudjuk megvédeni Földünket a környezetszennyezés káros hatásaitól, és hogyan tudjuk csökkenteni az energiafogyasztást? (nem szemetelünk, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a zöld hulladékot az állatokkal feletetjük, odafigyelünk a csöpögő csapokra és a fényforrásokra, amikor tehetjük gyalog vagy kerékpárral közlekedünk stb.)

A megelőző napokban beszélgettünk a növények, állatok szerepéről, a kedvenc állatainkról képes tablót készítettünk. Kiemeltük az emberek gondoskodó munkáját az állatgondozás terén. Különleges csemegékkel kényeztettük az óvoda kisállatait – saláta és sárgarépa falatkák a nyusziknak, kecskéknek.

Szűkebb környezetünk „kivirágoztatására” meghirdettük a szülők körében az „EGY GYERMEK, EGY PALÁNTA”akciót és a hozott virágokkal megszépült óvodánk udvara. A továbbiakban a gyermek maga gondozza az általa hozott virágot.

A nagycsoportos gyermekekkel különleges élményben volt részünk ezen a héten. Vonattal utaztunk a Hatvanban található Vadászati Múzeumba, ahol a Kárpát-medence élővilágának tanulmányozására került sor. Már a vonattal történő utazás is élmény volt, hiszen számos gyermek még nem utazott vonaton.

A negyedik napon „Utazás a Föld körül” - vetélkedőt szerveztünk, ahol 6 állomáson ismerkedhettek meg a 7 földrész állataival és az embertípusokkal. Ügyességi és mozgásos játékokkal társítottuk a feladványokat. Végül a gyerekek által készített bolygó benépesült állatokkal, hiszen minden csapat lekűzdötte az akadályokat.

Mi már tettünk a Föld egészségéért, tegyél így Te is! Barkóca csoportos óvónénik