Kezdőlap   Fürkész Óvoda

Fürkész Óvoda

KÜLDETÉSNYILATKOZATUNK

 

 

 

Jászberény Városi Óvodai Intézmény FÜRKÉSZ tagóvodája vagyunk. Ahogyan azt a nevünk is jelzi, a környező világra nyitott, érdeklődő, azt megismerni vágyó gyermekeket szeretnénk nevelni, szeretetteljes, meleg, családias légkörben.

Óvodánk négy csoportos, melynek legnagyobb értéke az épületet körülölelő zöld udvar, mely számtalan mozgáslehetőséget biztosít a gyermekek számára, egészséges környezetben.

Nagysága révén bőven jut itt hely veteményes kertnek, sőt elférnek itt kedvenc háziállataink is.

Csoportjaink vegyes korosztályúak. A különböző korosztályú gyermekek nyugodt játéklehetőségének biztosítása érdekében a csoportszobákon kívül az előszobákat is alkalmassá tesszük más tevékenységekhez is.

 

Óvodánk pedagógiai irányultságának három fő alapeleme van

 

  • Szeretetteljes légkör, érzelmi biztonság.
  • Stabil szokásrendszer.
  • A hatékony képességfejlesztés feltételeinek biztosítása.

 

Kiemelt feladatnak tekintjük a mély természetszeretet kialakítását, ennek érdekében rendszeresen járunk, FÜRKÉSZ túrákra, kirándulásokra. Pályázati források függvényében szervezünk Erdei Óvodát.

 

Nagy jelentőséget tulajdonítunk a gyermekek kellő szabadságának és döntési lehetőségének biztosítására. Mivel a fejlődés legintenzívebb szintre a játék, ezért a napirendünkben is ez a legfontosabb elem.

A folyamatos napirend, a kötetlen tevékenységi forma, valamint a mikrocsoportos és differenciált képességfejlesztés a gyermek optimális fejlődését biztosítja.

A napi tevékenységeket (mese-vers, mozgás, vizuális, ének-zene, környezet tevékeny megismerése, matematikai tapasztalatok gyűjtése) csoportközi tevékenységek lehetősége gazdagítja.

Az ebéd utáni pihenést mindenki számára biztosítjuk, az alvás nem kötelező, ezt a gyermekek igénye szerint a szülővel megbeszéljük. A nem alvó gyermekeknek a délelőttihez hasonló gazdag programot kínálunk.

Helyi nevelési gyakorlatunk több éves hagyományainkra épül, melybe az EPOCHÁLIS rendszerű óvodai nevelés egyes elemeit is beépítettük.

 

Mindezek birtokában reményeink és tapasztalataink szerint derűs, kiegyensúlyozott, megfelelően fejlett gyermekeket engedhetünk további útjukra, akik szívesen emlékeznek majd az itt töltött évekre.

 

 

 

 

 

                                                                                                          Az óvoda dolgozói