Farsang

Óvodánkban már hosszú évek óta farsangi hetet tartunk. Ebben az időszakban minden tevékenységet a tél búcsúztatására fűzünk fel. Dalok, versek, mondókák kapcsolódnak a maskarákhoz. A témahét már hagyományosan, a délutáni pihenő előtti pizsamapartival kezdődik. Vidám, tréfás játékokkal, vetélkedésekkel tesszük változatosabbá, színesebbé saját hagyományainkat. Mesékkel, bábjátékkal hozzuk közelebb a királyi világot, a mesék végén megjelenő vigasságot.

A színek tánca program során lehetőség van egy közös, egységes élmény megélésére is.

Ma már az okos eszközöknek köszönhetően a busójárást mozgó képeken figyelhetik meg az óvodások is, ezért készítenek maszkokat, amiben részt vesznek a zajos télkergető szokáson.

Idén is lehetőségünk volt a hagyományos farsangi fánk elfogyasztására, mert az Eatrend gyermek étkeztető cég gondoskodott az ünnepi alkalom támogatásáról.

Természetesen ennek az időszaknak a leginkább várt eseménye a jelmezes farsangi bál, ahol a királylányok, tűzoltók mellett, már megjelennek a képernyő szuperhősei.

A kialakult helyzethez igazodva nem rendeztünk nagy, tömegeket megmozgató vigasságot, de a farsangi témahét minden eleme kisebb körben ugyan, de megvalósult óvodásaink örömére.