Egy péntek délután a társadalmi felelősségvállalás jegyében

A Budapest Bank Zrt. jászberényi fiókjának alkalmazottai jóvoltából óvodánk udvari játékeszközeink fa- és fém burkolatú felületeinek megújítását sikerült megvalósítanunk egy márciusi péntek délután alkalmával, mely során a megfeszített munkatempó mellett a jókedv sem maradhatott el a lelkesen dolgozó több, mint egy tucat ember körében.

A bank vezetősége évről – évre jelentős mértékű anyagi forrást biztosít civil szervezetek, közintézmények és számos más egyéb szervezet számára, mely felhasználásával egy-egy adott társadalmi csoport mindennapi életének könnyebbétételét, környezetének szebbé, komfortosabbá varázsolását hivatott megcélozni az intézmény, mely keretén belül az idei évben a jászberényi fiók munkatársainak közreműködésével Jászberény Város Óvodai Intézményének Zengő Óvodájában sikerült néhány felújítási, karbantartási munkafolyamatot ellátni a rendelkezésre álló összegből.

A pályázati forrás 120.000 Ft összeghatárú volt, melyből az óvoda belső területére a csoportszobákban, illetőleg a csoportszobák előtti aulában kerültek cserére a régi fatáblák új parafatáblákra, melyekre a gyerekek vizuális produktumai kerülnek hétről – hétre kihelyezésre. Ezen felül az udvaron található kombinált játékeszközök, hinták, csúszda, padok, kapuk, valamint kisebb, hordozható fa játékeszközök festése valósult meg, melyben nagy szerepet töltöttek be a bankfiók alkalmazottai, akik lelkiismeretesen vetették bele magukat az egyes munkafolyamatokba úgymint a csiszolásba és a festésbe. Természetesen az óvoda pedagógusai, valamint az itt dolgozó dajka nénik sem maradtak ki a festési feladatok végzéséből, akik szintén derekasan helytálltak a kora esti órákig tartó munkafolyamatok befejezéséig.

A délután remek alkalomként szolgált új partnerkapcsolat kialakítására, egy új típusú, más strukturális felépítésű intézménnyel, mely során új személyeket ismerhettünk meg, valamint ápolhattuk a kollektíván belüli összetartás erősségét is.

Köszönjük a Budapest Bank Zrt. -nek a nagylelkű támogatást, a jászberényi bankfiók alkalmazottainak a sokrétű segítségnyújtást, valamint Mucsinyi Biankának, aki a bank részéről kapcsolattartóként aktívan hozzájárult a pályázat eredményességéhez.

 

Pap Sándor

A Zene-bona csoport óvodapedagógusa