A Zene-bona csoport kirándulása a Birs Vendégházban

A Zene-bona csoport kirándulása a Birs Vendégházban

 

Kora őszi kirándulásunk helyszínéül a Jászberénytől mindössze alig kilenc km-re fekvő, festői szépségű ékszerdoboz, a Birs Vendégház szolgált, ahol a csoportunkba járó gyerekek szüleikkel, valamint a csoport óvodapedagógusaival és dajka nénijével tölthetett el közösen egy élményekben és programokban bővelkedő délelőttöt, ahová a csoportunkba járó egyik fiúgyermek anyukájának meghívására érkeztünk.

Régóta érlelődött bennünk, pedagógusokban és a szülőkben is egyaránt az igény egy közös családi program iránt, melyet a koronavírus világjárvány következtében bevezetett korlátozó intézkedések eddig nem tettek lehetővé. A járványtani adatok javulása értelmében hozott kormányzati intézkedések jelen időpontra szabad jelzést engedtek a közösségi programok megszervezésére, valamint lebonyolítására.

A kirándulásra közösen az intézményünk épülete elől indultunk, ahol a szülők és a gyerekek az autókban izgatottan ülve, mocorogva várták az indulás pillanatát. A vendégházig tartó utazás gyorsan elrepült, néhány perccel később már azon kaptuk magunkat, hogy megérkeztünk a helyszínre. A birtok tulajdonosai nagy szeretettel és odafigyeléssel fogadtak bennünket.

A reggeli borongós, esős idő ellenére mindannyian vidámak és lelkesek voltunk. A reggeli elfogyasztását követően a gyerekek hamar birtokba vették a trambulint, az ugrálóvárat, valamint a játszóteret, természetesen ezek mellett számos más játék is előkerült, melyek mindegyikét igyekeztek a gyerekek kipróbálni. Vendéglátóink körbe kalauzoltak bennünket a két hektáron elterülő mesébe illő környezetben, ahol mindenből a nyugalom sugárzott.

A közös időtöltés alkalmával lehetőségünk volt a szülőkkel jobban megismerkednünk, közelebbi képet kapnunk egymásról, valamint a gyermekükkel kapcsolatos viszonyukról. A délelőtt az ebéd elkészítésével folytatódott, melyet a szülők közösen végeztek. Nemsokára finom illatok keringtek szerte a levegőben, az önmagukban is finom hozzávalók főzésének elkezdését követően. Időközben a Nap is kisütött kellemes idővel szolgálva nekünk a változatos programokhoz.

Elérkezett az ebédidő, melyet gyermek és felnőtt egyaránt nagyon várt, hogy megkóstolhassuk az elkészült ételt. A remek hangulatban telő étkezést követően különféle süteményeket kóstolhattunk, valamint egy igazi fagylaltgépből fagylalttal is szolgáltak nekünk kedves vendéglátóink.

A gyerekek, a szülők és jó magunk élményei alapján nyugodt szívvel ajánljuk minden kikapcsolódni vágyó számára, hogy látogasson el a Birs Vendégházba, ha közel szeretne kerülni a természethez, ha pihenésre vágyik, vagy csak, ha el szeretne vonulni a város zajától.

A nyár elejére ismét meghívást kaptunk vendéglátóinktól, hogy egy hasonlóan élménygazdag napon vehessünk részt, s még inkább összekovácsolódjon a csoportba járó gyerekek, szüleik és köztünk kialakult szoros kötelék.

Pap Sándor

A Zene-bona csoport óvodapedagógusa