Őszi egészséghét

Nevelésünk nagyon fontos része az egészséges életmód alakítása és a gyermekek egészségtudatos magatartásának megalapozása. Ennek jegyében minden ősszel szervezünk egészséghetet. Ebben az évben a tevékenységeket a tisztálkodás, fogápolás, egészséges táplálkozás jegyében terveztük.

A hét folyamán minden csoport készített valamilyen egészséges finomságot, melyekkel megvendégeltük egymást. Készült mézes dió, gyógytea, almakompót, aszalt gyümölcs, sült tök, frissen préselt gyümölcslé. Minden napra jutott valami kóstoló.

A hét második napján nagy meglepetés érte a gyermekeket, az udvarra érkezett egy mentő autó. Minden gyermek közelről megismerkedhetett az autó felszerelésével, a mentősök válaszoltak minden kíváncsi kérdésre, búcsúzóul pedig meghallgathatták, milyen a sziréna hangja közelről.

A harmadik napon óvodánk védőnője látogatott el hozzánk és szemléletes előadást tartott a helyes fogmosásról, majd a gyerekek közreműködésével összeállították a táplálkozás piramist.

A következő napon a mozgás kapott kiemelt hangsúlyt. Az udvaron változatos mozgásos tevékenységekben vehetett részt mindenki. Volt akadálypálya, zenés aerobik, és kerékpártúra a környező utcákban.

Természetesen ezen a héten minden dal, mese és vers az egészségünkről szólt, hogy gyermekeink minden érzékszervükkel szerezzenek tapasztalatot a témáról. Az otthon gyűjtött képekből pedig látványos tablók készültek az egészséges élelmiszerekről. A jól sikerült hetet tavasszal folytatjuk a szülők bevonásával.