Mikulásra várva a ”Covid 19„ járvány idején

Az idei Mikulás várás máshogyan alakult, mint az eddigi években. No nem a gyermekei várakozás izgalmaira, tervezgetéseire gondolok, hanem a rengeteg egészségügyi előírás, törvény megszorításaira, melyek gúzsba kötötték az intézmények dolgozóinak kezét.
Ennek ellenére minden Tőlünk telhetőt megtettünk, hogy igazi élményt biztosítsunk a gyermekeknek, mely talán elkíséri őket felnőtt korukig.
Természetesen nem maradhatott el Miklós Püspök legendájának ismertetése.
Rengeteg mese és Mikulás vers, ének meghallgatása, néhány életkornak megfelelő megtanulása.
Változatos színezők, mikulás formák készítése, barkácsolása, festése.
Apró Regélő Társulatunk mesejátéka mely a Mikulás Zsákjáról szólt, betekintést adva a gyerekeknek, hogy Mikulás házában is történhetnek váratlan események amelyek hátráltatják a Jó Öreg munkáját, veszélybe sodorva az ajándékok szétosztását.
December 6-án azonban még is csak meglátogatott bennünket teli puttonyával az „igazi Mikulás bácsi”. Igaz, csak ablakon keresztül üdvözölte kis barátait, – de nem tudni hogyan- az öltözőkben letette zsákja tartalmát és sok értékes játékkal lepte meg a csoportokba járó ovisokat. Volt nagy öröm, meglepetés, amikor kiderült, hogy apró személyre szóló ajándékot rejtenek a cipellők. Odabenn aztán elkezdődött az ajándékok birtokba vétele, bontogatása, kipróbálása.
A játék öröme ma is tart.
A gyermekek hite az ajándékhozó Mikulásban a vírus ellenére is töretlen.
Ez volt a célunk. Azt hiszem minden felnőtt célja, hogy gyermekeink gondtalan örömét ne akadályozza semmi. Még egy igen veszélyes vírus sem.
Szívből reméljük, hogy jövőre nem marad el a személyes találkozás, beszélgetés, ölelés a várva várt Mikulás bácsival.

Sebestyénné Pintér Gabriella