2016 – Falu Karácsonya

December hónap minden napját a karácsony-várás hangulata járja át a porteleki Hétszínvirág Óvodában. Sok-sok apró eseménnyel készülünk az ünnepre, ahogy közeleg a Karácsony, úgy öltöztetjük egyre színesebb, díszesebb ruhába lelkünket is. Az adventi készülődés keretében a porteleki Fiókkönyvtár vezetőjével, Szabó Ferencnével összehangolva kézműves délelőttöt hirdettünk meg a falu aprajának-nagyjának. Jó volt látni a szorgoskodó gyermekeket, szülőket, s az egyre sokasodó szebbnél szebb karácsonyi díszeket, mécseseket, melyek a későbbiekben az ünnepély színfoltjai lettek.

Az adventi ünnepkört a Falu Karácsonya ünnepi műsora zárta le, ahol együtt ünnepelhettünk a szülőkkel, testvérekkel, rokonokkal, ismerősökkel. Az ünnepek, a hagyományok az összetartozás érzését erősítik, ezt igyekszünk a településünkön fenntartani.

A rendezvényre december 21-én késő délután került sor. Hagyományainkhoz híven a közös ünneplésnek a játszótér melletti falu karácsonyfája előtti tér adott helyet.

Az óvodások zenés, táncos, mozgásos műsorukkal meghitt, meleg hangulatot varázsoltak. Az idén rendhagyó módon a falu iskolás gyermekei is meglepetéssel készültek: verses-énekes műsorukkal, valamint „A négy gyertya” történetével az ünnep hangulatát emelték.

A sok gyermek tiszta szívvel, csillogó tekintettel adta át azt az örömöt és szeretetet, amit megéltek a készülődés során.

Az est a gyermekek műsorával még nem ért véget. Karácsonyi hangulatú dalok hallgatása mellett kötetlen beszélgetéssel folytatódott. Gondosan felkészültünk a lakosok megvendégelésére is. A felnőtteket forralt borral, a gyermekeket meleg teával és frissen sült kaláccsal kínáltuk.

Nagy örömet okozott a gyermekeknek, hogy a Mikulás is együtt ünnepelt velünk és szaloncukrot ajándékozott az apróságoknak néhány kedves szó, simogatás kíséretében.

Bízunk abban, hogy erre az estére sokáig jó érzéssel gondolnak majd a résztvevők!